«Лего Фільм: Бетмен»: огляд відгуків

Мультфільм «Лего Бетмен», ледь вийшовши на екрани, вже завоював безліч шанувальників завдяки своєму гумору та іронічним відсилання до супергеройскому кіно. Детальніше про плюси і мінуси анімаційної стрічки — в рецензіях російських кінокритиків.

«Лего Фильм: Бэтмен»: обзор отзывов

«Лего Фільм: Бетмен»: огляд відгуків

Антон Долін: «Геніальна пародія на кинокомиксы»

«Лего фільм. Бетмен» — безумовно, кіно для тих, хто любить конструктори Lego, цінує їх мінімалістський дизайн, в якому криються невичерпні можливості для фантазії: адже тут, як і в попередньому мультфільмі, з цих цеглинок складено буквально все, не тільки люди і будівлі, але і, наприклад, вода, земля і небо. Але крім того, це — геніальна пародія на будь-які кинокомиксы, і особливо — на бэтманиану. Іншими словами, ідеальне кіно для тих, хто все знає про передісторію і важкої долі Бетмена, а також Джокера, Бейн, Робіна, Алфреда та інших класичних героїв нескінченної епопеї. З іншого боку, він підійде і тим, хто в цьому не розбирається і люто ненавидить фанатизм навколо смішних ряджених мешканців вигаданого міста Готема. Тому що, по суті, «Лего фільм. Бетмен» — не чергова історія про порятунок мирних городян костюмованим героєм, а психоаналітична комедія про егоїсті, всім осточортілому нарциса, чия впевненість у своїй привабливості і є його головне знаряддя — те саме, що у вирішальний момент фільму не дозволяє відрізнити його від суперзлодея. Однак, як ви здогадуєтеся, це — сімейне кіно, а значить — сімейні цінності переможуть після півтори години здорового сміху».
«Лего Фільм: Бетмен». Дубльований трейлер

Борис Іванов: «Чудовий пародійний мультбоевик»

Психологічна інтрига разом з тим, як мультфільм зображує розвиток відносин Уейна з Робіном, Альфредом і Барбарою, наділяє «Лего фільм: Бетмен» душею і серцем. Які, у свою чергу, чудово доповнюють комедійну суть картини. «Лего фільм: Бетмен» зі смаком і дотепністю пародіює всі попередні екранні і комиксные інкарнації Бетмена. Він так і сипле очевидними і неочевидними відсиланнями, і чим більше ви знаєте про міфології DC Comics, тим більше задоволення ви отримаєте від приколів мультфільму. Втім, у стрічці досить універсальних жартів, щоб на сеансі можна було вдосталь посміятися, мало що знаючи про найпопулярнішому суперперсонаже Warner і його численних ворогів і соратників.

Чудова картина і як мультиплікаційний бойовик. Хоча зображення фільму складається з лего-панельок і лего-фігурок, це нітрохи не заважає йому виглядати ефектніше, ніж багато свіжі забійники. Хіба може звичайна Бетмен на ходу зібрати собі новий суперлітак з літаючих в повітрі детальок? А лего-Бетмен може таке і ще багато іншого, що й не снилося Крістіану Бейлу».
«Лего Фильм: Бэтмен»: обзор отзывов

Персонажі мультфільму на промо-постері

Павло Соломатін: «Концентрація божевілля»

Творці мультфільму вирішили поцікавитися незвичайним питанням: «Чому у Бетмена немає друзів?». Картина у вільний від екшену час розповідає про те, як людина, що пережила біль втрати батьків, вчиться знову впускати у своє життя людей та налагоджувати стосунки з оточуючими. І все це – в стьобній пародійній манері. Одним з сценаристів став Сет Грем-Сміт – автор романів та сценаріїв до фільмів «Гордість і упередження і зомбі» і «Президент Лінкольн: Мисливець на вампірів»), а режисером і зовсім виступив Кріс МакКей, який знімав 3-5 сезони «Робоцыпа».

На виході ми отримуємо шалений темп оповіді, а відповідей дається навіть більше, ніж глядач готовий поставити питань. Левова частка гумору заснована на знаменитій коміксової проблемі – які відносини пов’язують Бетмена з Джокером? У з’ясуванні цього питання автори заходять досить далеко, але грань, що відокремлює жарти від гомоэроточеских, дотримується чітко – рівно настільки, наскільки це необхідно мультфільму 6+. І виходить дійсно смішно».
«Лего Фільм: Бетмен». Дубльований трейлер з Comic-Con

Олексій Філіппов: «Свято для гиків»

«Лего Фільм: Бетмен» — дитя ідеального маркетингового розрахунку: повз навряд чи зможуть пройти шанувальники конструктора Lego, коміксів про Темному лицарі та кмітливою анімаційної комедії «Лего. Фільм», яка раптово виявилася набагато смішніше і розумніший, ніж можна було подумати з назви. Не покладаючись тільки на успіх попередника, «Бетмен» сходу бере глядача в обіг: закадрові жарти починаються з перших секунд і супроводжують навіть логотип студії Warner Brothers на титрах, а потім настає черга нестримного екшену. Камера обертається дзиґою навколо комісара Джима Гордона, який роздає команди розгубленим поліцейським, а сутички Бетмена з лиходіями нарізані з такою частотою, що ще трохи-і вийшов би фарш. Важко сказати, пощастило дебютанту Крісу МакКею з монтажерами або позначився власний досвід (двадцять років він шинковал чужі картини, в тому числі «Лего. Фільм»), але плутанини на екрані він не допускає.

До того ж у МакКея безлімітні гостроти: «Бетмен» з розмахом знущається над коміксами і фільмами про Лицаря Готема, відсилаючи до екранізацій Бертона і Нолана, а також серіалу 1966 року. З пародії на сцену в літаку з «Темного лицаря: Відродження легенди» все починається, а продовжується фразочками, на кшталт «Залізна людина — відстій» і явищем інших відомих персонажів поп-культури. Звичайно, Бетмен-конструктора в плані гумору бере не якістю, а кількістю, але в постмодерністському дотепності йому не відмовиш. У цьому сенсі новий «Лего Фільм» — свято гиків, для яких ім’я Дік Грейсон — не порожній звук, а ритми Batman Theme впізнати навіть в дубльованої пісні».
«Лего Фильм: Бэтмен»: обзор отзывов

Кадр з мультфільму

Артур Завгородній: «Виразна сатира на геройський фанатизм і егоїзм»

Змістовно «Лего Фільм: Бетмен», суть якого зрозуміла вже з назви, до жаху примітивний, але не нудний, тому що мультфільм – виразна сатира на геройський фанатизм і егоїзм. Його автори хоробро і безжально висміюють Бетмена – фігуру брутальну, нахабну і самозакоханий. І не можна не визнати, що сьогодні, коли надлишок картин про супергероїв муляє очі, перша серйозна робота Кріса МакКея важлива як ніколи. «Лего Фільм: Бетмен» зухвало знущається над ідеологією нарцисизму, так і LEGO-анімація, зокрема ілюстрація води і лави з LEGO-кубиків, разюче кінематографічна».
Трейлер мультфільму «Лего Фільм: Бетмен» англійською мовою

4540
0