Кращі рецензії тижня: «Тихоокеанський рубіж», «Славні хлопці» і «найкращий день»

В рамках нашого традиційного «Великого конкурсу рецензій» щотижня ми вибираємо з десятків надісланих відгуків кращі. Будь-постійний відвідувач може залишити свою рецензію та прийняти участь у конкурсі – для цього потрібно лише зареєструватися, вибрати будь-який вподобаний (або не дуже) фільм, занесений в нашу базу, і написати свою думку. Чим яскравіше, більш детальніше буде ваш текст, тим швидше ми його відмітимо, і ви станете одним з претендентів на призи від «Фільм Про».

Лучшие рецензии недели: «Тихоокеанский рубеж», «Славные парни» и «Самый лучший день»

Олександра Бобрышова згадує видовищну картину Гільєрмо дель Торо «Тихоокеанський рубіж», що вийшла в 2013 році і присвячену протистояння гігантських монстрів-кайдзю і людей на величезних роботів-єгерів.

У своїй рецензії Олександра зазначає:Але, незважаючи на примітивність сюжету, часом проскакують і цікаві думки. На початку фільму Райлі розповідає, що після того, як люди навчилися боротися з небезпекою, пілотів, керуючих Єгерями, почали вважати зірками і запрошувати на ток-шоу, кайдзю стали дитячими іграшками і гумористичним елементом на ТБ, хоча скільки-то років тому вони забрали десятки тисяч життів. Це показує, як швидко спотворюється сприйняття людей: навіть іноземні чудовиська стають частиною медійної системи. Також нам демонструють процвітання «чорного ринку», де народ купує у тому числі екскременти монстрів».
Трейлер фільму «Тихоокеанський рубіж»
Один з наших постійних учасників Максим Ісаєнко звернув увагу на російську комедію, що вийшла в прокат до новорічних свят – «найкращий день» (якщо пам’ятаєте, вона йшла в прокаті з підзаголовком «караоке-мюзикл»).

Максим пише:Що в результаті? Так, Крыжовников явно повторюється і не хоче злазити з второваною доріжки. За це йому мінус. Так, частина персонажів кочують з «Гірко» в «Самий кращий день» і, швидше за все, перекочують в черговий його фільм – це теж мінус. Так, епізод зі сватанням і, загалом, з кінцівкою теж завалили. Теж мінус. Але є і явні плюси. Хороший Нагієв (епічність догляд в туалет типу «сортир» з надривним рефреном «А я просто такий веселий чоловік» – це прекрасно), перші дві третини — веселі, кумедні, і один епізод там реально дуже і дуже смішний. Ну і музичні номери — від гарних до чудових».
Уривок з фільму «найкращий день»
Лідер нашого конкурсу Ігор Тазеев цього разу написав рецензію на одну з найбільш, мабуть, цікавих прем’єр сезону – комедійний ретро-бойовик «Славні хлопці», не так давно вийшов у прокат.

Тазеев вважає, що фільм вийшов більш ніж гідний:У фільмі ідеально все – баланс насильства і моралі, якісно прописаний сценарій, повний несподіваних поворотів, цікаві персонажі, здоровий чорний гумор і дотепні діалоги, чудова режисура, в кращому вигляді демонструє події саме з тих планів, з яких за ними хотілося б спостерігати, чудовий атмосферне саундтрек і, природно, блискуча акторська робота. Сюжет – унікальний для сучасного кінематографа. Незважаючи на велику кількість жанрових штампів, він абсолютно непередбачуваний і реально чіпляє. Завдяки нестандартному почуттю гумору авторів фільму і в основному досить чорним жартів, кожен з поворотів сюжету практично виносить мозок, причому сміятися не припиняєш практично ні на хвилину – ненав’язливий гумор, але суцільний. І настільки чорний, що сам МакДонах заздрив б. Причому – практично ніякої вульгарщини. Жорстокість – на грані дозволеного. Тобто, її багато, дуже багато, але вона зовсім не акцентована і якась справедлива і добра…».
«Славні хлопці»: трейлер

Таблиця Великого конкурсу рецензій станом на 19.06.2016

№УчастникБаллы1Игорь Тазеев872Максим Исаенко723Владимир Самарський 684Алексей Кретов655Александр Кожухарь546Казбек Мамиев437Елена Лежнина418Андрей Кузовков369Александра Бобрышова3110Макар Овчинников2511Андрей Радиков1612Светлана Итунина1013Олег Грибанов514Александр Лазарев515Мария Крылатых516Анастасия Матвеева5

1643
11

+