«Божевільна феєрія»: «Доктора Стрэнджа» оцінюють зарубіжні критики

«Доктор Стрендж» – новий фантастичний бойовик студії MARVEL – стартує в російських кінотеатрах попередніми показами вже у п’ятницю, 28 жовтня, а в широкому прокаті він з’явиться через три дні – 31 жовтня. Напередодні швидкої прем’єри в нашому огляді ми зібрали найбільш яскраві відгуки зарубіжних критиків про цьому фільмі.

«Безумная феерия»: «Доктора Стрэнджа» оценивают зарубежные критики

Hollywood Reporter: «Фільм зібрав акторів найвищого класу»

Зазвичай Бенедикта Камбербетча, Тільду Суінтон і Чивителя Эджиофора ви очікуєте побачити в головних ролях у якої-небудь нової історичної британській драмі. Але зараз ці люди грають персонажів коміксів у фільмі, орієнтованому на аудиторію, яка може і зовсім не знати їхніх імен. Хіба потребують комікс-екранізації в акторах такого калібру, коли треба всім притаманні ефекти? Ну, звичайно, немає, але якщо люди такого класу приєднуються до проекту, вони дозволяють їй виглядати ще краще, ніж він є».

Variety: «Головна битва Стрэнджа – з самим собою»

Найголовніша битва доктора Стрэнджа – з самим собою. Спочатку він бореться, щоб повернути рук чутливість, потім намагається застосувати на практиці все, що дізнався за багато років – і мова не лише про закони фізики, але і про соціальні проблеми, адже тепер він не може виконувати звичну роботу, до якої був прив’язаний. Цей герой у фільмі буквально бореться за своє життя, а Камбербетч демонструє нам цю боротьбу: спочатку ми спостерігаємо стадію смирення, а потім знову знайдену впевненість у собі».
Трейлер фільму «Доктор Стрендж»

Telegraph: «Блокбастер, несхожий на інші екшн-фільми»

Завдяки незвичайній кольоровій палітрі, східного містицизму і елементами комедії, блокбастер Скотта Дерріксона стоїть осібно серед всіх екшн-фільмів, але асоціюється з чимось іншим, а конкретно – з роботами режисера Крістофера Нолана. Наприклад, в цій картині можна розглянути натяки на Рас аль Гула з фільму «Бетмен: Початок», а більшість з вас, я впевнений, відразу ж згадає про стрічці «Початок», в якій паралельні площині легко ставали перпендикулярними, де вісь цілого міста могла раптово змінити нахил, перетворивши стелі або підлоги в стіни».

Independent: «Кінематографічний атракціон, який треба дивитися на великому екрані»

Містичне подорож Стрэнджа зробило його історію основою всього фільму. Від його першої зустрічі із Старійшиною до кульмінаційної битви, яка у візуальному плані нагадує «Початок» (тепер це вже кліше) і захоплює дух. Все це вкупі з бюджетами студії Disney справило неймовірний ефект. Режисер Скотт Дерріксон створив з коміксу кінематографічний атракціон, який ви просто зобов’язані побачити на великому екрані».
Трейлер фільму «Доктор Стрендж»

Guardian: «Бенедикт Камбербетч запрошує на шалену феєрію»

Це екзотичне екшн-пригода обіцяє справжню божевільну феєрію з розкладними, як сторінки книги, містами, які відсилають нас до «Початок» Крістофера Нолана; правда, візуальні ефекти тут все-таки панують над усім іншим».

Forbes: «Герої та лиходії ніби грають між собою в «Маріо»»

Тривалість фільму становить 105 хвилин, не включаючи десять хвилин титрів і додаткових сцен, але рахунок часу можна втратити вже у другій половині картини, що представляє собою одну суцільну екшн-сцену. Тут є нетривалі моменти, коли герої спілкуються між собою, знижуючи градус оповідання, але вони допомагають уявити, що герої і лиходії, переміщаючись по вимірам, ніби грають між собою в «Маріо» (і це не критика!). Але упор на чарівні елементи, на жаль, залишає нас з дивно плоским сюжетом».
Трейлер фільму «Доктор Стрендж»

7386
0