Огляд «Фільм Про»: Найбільш очікувані фільми серпня

Це тільки здається, що всі поїхали відпочивати за кордон або на дачу і ходити в кіно нікому. Кінотеатри в серпні, як і раніше заповнюються людьми, і там є з чого вибирати. Ми розповімо лише про декількох картинах, які ні в якому разі не можна пропускати.

Обзор «Фильм Про»: Самые ожидаемые фильмы августа

Загін самогубців

Коли голлівудська система зірок стала давати збій і фільми з участю одного або двох відомих акторів перестали залучати глядачів у кіно, комедія «Одинадцять друзів Оушена» довела: якщо зірок буде цілий букет, то це обов’язково спрацює. Комікси про команди супергероїв швидко прийшли Голлівуду на допомогу, зоряні ансамблі стали валитися на голови глядачів валом. Яскраві актори працюють там в режимі бліц: потрібно встигнути хоча б щось зіграти у відведені частки секунди, поки камера не переключилася на іншого виконавця. Зате публіка щаслива.

Трейлер фільму «Загін самогубців»

«Загін самогубців» — це поворот у зворотний бік. Команда супергероїв і спецефекти залишилися, а ось суперзірок не дуже-то й багато. В основному складі це тільки Уілл Сміт і Джаред Лето, причому якщо зараз Літо в зеніті слави, то зірка Сміта сяє далеко не так яскраво, як десять-п’ятнадцять років тому. Плюс Марго Роббі , яку теж умовно можна вважати зіркою. Десь промайне, як обіцяють, Бен Аффлек в ролі Бетмена. Деякі глядачі дізнаються Віолу Девіс. Але взагалі рух думки продюсерів очевидно: атмосферность придуманого світу, характери персонажів і безперервний екшн повинні замінити суперзірок – і заощадити творцям блокбастерів пристойну кількість грошей. Дуже скоро ми зрозуміємо, чи вистачить негативного чарівності цього фільму, щоб зробити це.

Піт і його дракон

Протягом багатьох років «Інопланетянин» утримував рекорд за касовими зборами в світі. Побити його будь тихому сімейному фільму про хлопчика і його дивному одного навряд чи коли-небудь вдасться, але глядач сумує за таким історіям і хоче їх дивитися на великому екрані. «Піт і його дракон» прямо посилається на «Інопланетянина» вже тим, що дракона звуть Еліот – як хлопчика з класичної картини. Додані, правда, і натяки на інші відомі твори. Зокрема, хлопчик, головний герой фільму, шість років жив у джунглях практично один. Якщо не вважати гігантського дракона, його кращого друга і сильного покровителя. А потім починається полювання: дорослі не люблять, коли діти живуть дитячим життям, вони хочуть, щоб малюки швидше поскучнели і посерьезнели, перестав вірити в байки. Але драконів так легко не перемагають, це будь-яка дитина знає.

Трейлер фільму «Піт і його дракон»

Дигери

Страхіття, що кояться на поверхні Москви, ми більш-менш уявляємо. Жахи, які таять станції метрополітену, теж, на жаль, добре відомі. Хоррор «Дигери» стверджує, що є і третій вимір московської інфернальності, і воно знаходиться десь за межами метро, під землею, куди поїзда несуть неуважних пасажирів. Тому, як повідомляє нам фільм, в метро щодня спускається більше людей, ніж піднімається. Скромний за західними мірками фільм в російському прокаті може стати подією, тому що жанр хоррору у нас зустрічається рідко, і є навіть думка, що його немає зовсім. Хоча б тому, що випуски теленовин все одно виявляються набагато страшніше, і «ужастики» ні їх фоні завжди виглядають нешкідливо і неизобретательно. Може бути, ми помиляємося.

Трейлер фільму «Дигери»

Таємне життя домашніх тварин

Сьогодні є досить багато способів дізнатися, що без вас займаються ваші улюбленці, поки ви відсутні вдома. Зокрема, існують мобільні додатки, що дозволяють бачити і чути вихованців у реальному часі, а заодно – розуміти, що рівним рахунком нічого цікавого, як правило, у них не відбувається. Але завжди приємніше вірити в казку, ніж у буденність, тому що уява допомагає жити, а монотонність руйнує віру в сьогодення і майбутнє. Тому – ось ще одна розповідь про кішок і собак, які говорять на одній мові і потрапляють в неймовірні пригоди далеко за межами своїх звичних квартир. Головне, що від них вимагається, — повернутися назад до своїх нерозумним господарям, які так досі і не зрозуміли, наскільки круті і самостійні їхні маленькі друзі.

Трейлер фільму «Таємна життя домашніх тварин»

Нічні варти

Дванадцять років тому Росія була змушена повірити, що і в нас може бути створений фентезійний екшн, здатний конкурувати в прокаті з західними аналогами і перемагати їх. Сьогодні фільми про «дозори» видаються дещо наївними, а віра серйозно похитнулася, тому що гідних спадкоємців з тих пір не знайшлося. І ось знову спроба – Москва, ніч, звичайний молодий хлопець, що працює кур’єром, — і раптом перед нами розверзає цілий новий світ спеціальних служб, які борються з нечистю прямо у нас перед носом. Нечисті багато, але прості іронічні хлопці, що представляють людство, добре озброєні і, до того ж, досягли успіху у вербуванні нових рекрутів. Вихід фільму приурочений до кінця літа, щоб зрозуміти, чи він зможе протриматися хоча б першу половину вересня, де у нього буде багато конкурентів, причому не тільки у формі кінофільмів.

Трейлер фільму «Нічна варта»

Джульєтта

Коли говорять про стрімке падіння глядацького інтересу в Росії до якісного кіно, в тому числі, часто мають на увазі і це: нові картини найавторитетнішого і відомого іспанського режисера Педро Альмодовара у нас не користуються попитом, хоча все це дуже глядацькі, зворушливі, сентиментальні, смішні і трохи страшні історії. Так і тепер. «Джульєтта» містить в собі все те, за що ми любимо Альмодовара. Тут і нестримний еротизм, і сумні спогади, і щемлива музика, і прекрасні іспанські актриси з великими очима. Глядач, може бути, вже забув, як це прекрасно. Добре б йому згадати, тому що фільми Альмодовара пропускати непристойно.

Трейлер фільму «Джульєтта»

Помста від кутюр

Мотив повернення і спрощення завжди приносить свої дивіденди. Завжди цікаво подивитися, як дівчина з вищого суспільства приїжджає в рідне село і починає перекроювати її в прямому і переносному сенсі. Місцеві простачки перетворюються на справжніх модниць, а серця суворих сільських чоловіків пом’якшуються від нетутешніх краси і чарівності. Звичайно, завжди є таємниця, є трагедія, тому що зовнішній лиск завжди приховує під собою легіони демонів. Просто вдома їх простіше перемогти: стіни допомагають.

Трейлер фільму «Помста від кутюр»

Нальотчики

Вже тридцять років тому весь світ починає мимоволі танцювати джигу, коли бачить на екрані Брюса Вілліса. Загалом, не так важливо, що саме відбувається на екрані. Стрільба з усіх видів зброї, люди в дорогих костюмах і військовій формі, вибухи, погоні – все це, в кінцевому рахунку, для того, щоб ми ще раз подивилися на одне з найбільш харизматичних осіб масового кіно в історії. Начебто, нічого особливого, особа як особа. Але як тільки воно з’являється на екрані, джига знов запускається в мільйонах сердець.

Трейлер фільму «Нальотчики»

Служниця

Пак Чхан-ук, він же Пак Чан-Вук, вже півтора десятиліття користується всенародною любов’ю не тільки на батьківщині, в Південній Кореї. Його із завидною постійністю кличуть на найбільші міжнародні кінофестивалі та його обожнює російський глядач – за художній розмах, за сентиментальність і за витончену жорстокість у кадрі. За драматизм. За різноманітність, на відміну від інших своїх знаменитих співвітчизників. Зазвичай південнокорейські майстри тяжіють до камерним притч. Пак Чхан-ук любить барвисті інтер’єри, яскраві костюми, кадри з його фільмів можуть прикрасити будь-який музей, настільки вони красиві. Історичний фон 30-х років минулого століття у «Служниці» доповнює цей перелік ще одним виміром. У Каннах в цьому році фільму був присуджений Vulcain Prize, який вручають фільмами, зробленими з найбільшим технічним майстерністю.

Трейлер фільму «Наймичка»

Ураган: Одіссея вітру

Голлівудські блокбастери зазвичай знімаються за пару місяців – де-небудь в Болгарії, щоб заощадити на всьому відразу. Тому увагу і довіру високоповажної публіки вже давно справедливо переключилася на документальне кіно, яке відразу підкуповує хоча би зовсім іншим підходом до робочого процесу. Так, фільм «Ураган» знімався 1000 днів, причому для цього активно залучалися фахівці НАСА, без яких унікальний розповідь про ході урагану Люсі від Африки до Америки був би неможливий. Це півтори години поетичного роздуми про вітер, людей та нашій маленькій планеті, де так багато всього відбувається без всякої видимої причини. Але це не означає, що причини немає. Просто іноді, щоб ми про неї задумалися, потрібен гігантський смертоносний смерч, на який все-таки краще дивитися в затишному кінозалі.

Трейлер фільму «Ураган: Одіссея вітру»

1410
0