Кращі ролі Х’ю Джекмана за 20 років: огляд «Фільм Про»

Х’ю Джекман спочатку не збирався ставати актором – після школи він пішов навчатися журналістиці. На останніх курсах університету він усвідомив, що обрана професія його більше не приваблює – в цей момент Х’ю всерйоз захоплюється театром, а в 1991 році поступає в Западноавстралийскую Академії Виконавських Мистецтв. Чотири роки потому Джекман з’являється на екранах місцевого телебачення в драматичному серіалі «Кореллі». Про цю та інші ролях за 20-річну кар’єру актора ми розповідаємо в нашому матеріалі.

Лучшие роли Хью Джекмана за 20 лет: обзор «Фильм Про»

Кевін Джонс – «Кореллі»

Дивно, але нині популярний актор починав свою кар’єру зі зйомок в австралійських «мильних» операх. Одна з перших ролей відбулася в телесеріалі «Кореллі», в якому Джекман зіграв укладеного Кевіна Джонса, закрутившего роман з тюремним психологом. У 1994 році він з’явився в одному з епізодів серіалу «Закон країни», у 1996 – у серіалі «Холодна річка: Сага МакГрегора», а через два роки – в телевізійному фільмі «Профіль серійного вбивці».

Кадр із серіалу «Кореллі»

Джек Вілліс — «Герой її роману»

У 1999 році на екрани австралійських кінотеатрів виходить мелодрама «Герой її роману», в якій Х’ю Джекман виконав головну роль. Його герой – Джек Вілліс – водить вантажівка і пише любовні романи, які користуються популярністю у жінок. Щоб не стати посміховиськом у колег, Вілліс бере псевдонімом ім’я своєї знайомої – льотчиці Рубі Вейл. Тепер, коли в місто для укладення контракту з Рубі приїхала представник великого видавництва, Джеку належить знайти вихід зі сформованої ситуації.

Кадр з фільму «Герой її роману»

Росомаха – «Люди Ікс»

Завдяки ролі Росомахи в кіносерії «Люди Ікс» про Х’ю Джекмане дізнався весь світ. Логан – безсмертний мутант, що володіє здатністю до регенерації, несамовитою силою і ножами, які висуваються з його рук, підкорив серця мільйонів дівчат. Через 16 років Росомаха залишається самим популярним і улюбленим персонажем цієї кінематографічної всесвіту. У 2017 році на екрани вийде картина «Логан», в якій, якщо вірити чуткам, Джекман зіграє цю роль в останній раз.

Кадр з фільму «Люди Ікс»

Едді Алден — «Флірт зі звіром»

Образ чарівного красеня Х’ю Джекмана режисер Тоні Голдуїн продовжив використовувати в комедійній стрічці «Флірт зі звіром», що вийшла в американський прокат навесні 2001 року. Тут Джекман зіграв роль ловеласа і бабія Едді Алдена, на прикладі якого разочаровавшаяся в чоловіках співробітниця популярного телевізійного шоу вирішила продемонструвати світу, що мужики нічим не відрізняються від тварин.

Кадр з фільму «Флірт зі звіром»

Стенлі Джобсон — «Пароль «Риба-меч»»

У цій стрічці Джекману довелося приміряти на себе образ суперхакера Стенлі Джобсона, тільки що вийшов з в’язниці після злому бази даних ФБР. Тепер, опинившись на волі без засобів до існування і можливості бачитися з коханою дочкою, йому нема чого втрачати. Стенлі погоджується зробити роботу для колишнього агента ЦРУ, після виконання якої він зможе отримати опіку над донькою.

Трейлер фільму «Пароль «Риба-меч»»

Герцог Леопольд — «Кейт і Лео»

Всю свою харизму і особливості австралійського виховання Х’ю Джекману вдалося продемонструвати глядачам у комедійній стрічці «Кейт і Лео», в якій він зіграв роль герцога Лео, коли-то в XIX столітті винайшов ліфт. Діра в часі дозволила йому потрапити в сучасний світ, де він зіткнувся з успішною діловою жінкою Кейт МакКей.

Кадр з фільму «Кейт і Лео»

Роберт Энжиер — «Престиж»

У цій картині режисера Крістофера Нолана австралієць постав перед глядачами в образі талановитого молодого фокусника Роберта Энжиера, готового піти на все, щоб обіграти свого колишнього колегу, а нині конкурента – Альфреда Бордена. Як це часто буває між ілюзіоністами, з часом суворе суперництво переросло в справжню війну. Партнером Джекмана по фільму став Крістіан Бейл.

Трейлер фільму «Престиж»

Жан Вальжан — «Знедолені»

Свій співочий талант Джекман продемонстрував у мюзиклі «Знедолені», який для великого екрану поставив режисер Том Хупер. За роль Жана Вальжана в цій версії безсмертного твору Віктора Гюго актор отримав премію «Золотий глобус».

Трейлер фільму «Знедолені»

Чорна борода — «Пен: Подорож в Нетландію»

Свою другу «злодійську» роль (перша була у фантастичному фільмі «Робот по імені Чаппи»), Х’ю Джекман виконав в сімейному картині «Пен: Подорож в Нетландію». Щоб втілити на екрані образ пірата Чорна борода, йому навіть довелося поголитися налисо і відростити вуса і бороду.

Трейлер фільму «Пен: Подорож в Нэтландию»

8327
0