Кращі рецензії тижня: «Самотній чоловік», «Еквілібріум» і «Руйнування»

Чергова тиждень «Великого конкурсу рецензій» підійшла до кінця. Щотижня читачі «Фільм Про» надсилають нам десятки своїх рецензій на переглянуті кінофільми, а ми вибираємо з них самі яскраві і цікаві на наш погляд. Чим грамотніше написаний текст, тим більше у вас шансів отримати заповітні бали і піднятися в турнірній таблиці. Учасники конкурсу також беруть участь у спеціальних етапах, що дозволяють виграти квитки на спецпокази нових фільмів або отримати киносувенир.

Лучшие рецензии недели: «Одинокий мужчина», «Эквилибриум» и «Разрушение»

Олена Лежніна подивилася стильну драму Тома Форда «Самотній чоловік», де в головній ролі блищить Колін Ферт. Олена досить високо оцінила цю «естетську картину».

Відразу видно, до створення картини доклав руку талановитий дизайнер. Епоха 60-х відновлена бездоганно: одяг, інтер’єри, машини… найдрібніші деталі пронизані духом того часу. Робота з кольором приголомшлива! Можна просто сидіти і милуватися красивою картинкою. Щоправда, зовнішній антураж – не єдина цінність даного фільму. Цінна історія, викладена в картині, і теми, які вона зачіпає. Самотність, смерть, любов… переплетені дуже тонко і майстерно. Переживання, які відчуває Джордж, навряд чи когось залишать байдужим, оскільки вони так чи інакше стосуються кожного з нас».
Трейлер фільму «Самотній чоловік»
Макс Ісаєнко цього разу звернув увагу на бойовик-антиутопію «Еквілібріум»: на його погляд, навіть у сьогоднішньому, достатньо розвиненому суспільстві проблеми, підняті в картині, залишаються актуальними.

Мертве суспільство – це те, у що зараз перетворюється населення більшості країн з розвинутою ринковою економікою. Клерки ходять по вулицях, подібно зомбі, також надходять жителі Еквілібріума. А клерики ордена, як караючий меч, зобов’язані наглядати за тим, щоб ніхто не порушував ідеальної системи, в якій немає волі почуттям. Пересічні громадяни, які заробляють непогано за мірками середнього громадянина своєї країни, відвідують фітнес-клуби, а дами присвячують свої вечори занять фен-шуй. Цим жителі «Еквілібріума» ніяк не відрізняються він наших сучасників».

Крістіан Бейл у фільмі «Еквілібріум»

Постійний учасник конкурсу Ігор Тазеев ознайомився з недавньої прем’єрою – фільмом «Руйнування», від якого у нього, по всій видимості, залишилися винятково позитивні враження. У своєму відгуку автор зазначив вигідне поєднання психологізму та захоплююче побудованого дії.

Можна нескінченно розсипатися в похвалах фільму, нагороджуючи його безліччю самих позитивних епітетів, а можна просто коротко заявити: «Геніально!».

Несподівано сильне, пронизливе і дуже… справжнє кіно, гідне інших робіт режисера. Тонка, душевна і нестерпно чесна стрічка про те, як кожен сходить з розуму по-своєму, про життя і шлюб «за звичкою», про зцілення серця і душі подорожжю по лабіринтах своєї свідомості в пошуках спокою і прийняття життя такий, яка вона є. Той рідкісний випадок, коли автори без пафосу та гонору чесно розмовляють з глядачем по душам голосом героя, який перестає брехати і прикидатися, що дуже важливо, навіть із самим собою».
Трейлер картини «Руйнування»

Таблиця Великого конкурсу рецензій станом на 03.07.2016

№УчастникБаллы1Игорь Тазеев892Максим Исаенко743Владимир Самарський 714Алексей Кретов655Александр Кожухарь546Казбек Мамиев467Елена Лежнина438Андрей Кузовков399Александра Бобрышова3110Макар Овчинников2511Андрей Радиков1612Светлана Итунина1013Олег Грибанов514Александр Лазарев515Мария Крылатых516Анастасия Матвеева5

1648
2

+