Головне на «Фільм Про»: саундтрек «Легенди про Коловрат», фільми з несподіваною кінцівкою і кінокритики про «Міфах» з Бондарчуком

На цьому тижні увага читачів киносайта «Фільм Про» залучили відразу три матеріалу: відеокліп до історичного екшену «Легенда про Коловрат», добірка найкращих фільмів з несподіваною кінцівкою, а також огляд відгуків кінокритиків про нової вітчизняної комедійній стрічці «Міфи».

Главное на «Фильм Про»: саундтрек «Легенды о Коловрате», фильмы с неожиданной концовкой и кинокритики о «Мифах» с Бондарчуком

САУНДТРЕК. МУЗИКА З ФІЛЬМУ «ЛЕГЕНДА ПРО КОЛОВРАТ»

На «Фільм Про» опублікували кліп на заголовну пісню з масштабної історичної стрічки «Легенда про Коловрат», прем’єра якого призначена на 30 листопада. У перекладі на російську мову композиція називається «Прекрасний день, щоб померти». Трек записали фронтмен всесвітньої відомої рок-групи System of a Down Серж Танкян і Катя Іванчикова, солістка поп-колективу IOWA. У ролику фрагменти з фільму чергуються зі студійним відео, де музиканти виконують пісню. Танкян співає від імені воїна, якому належить жорстока битва. У Іванчиковій — партія його коханої. Вона молиться, щоб любий чоловік швидше до неї повернувся. «Легенда про Коловрат» розповідає про події XIII століття. Бажаючи помститися за рідну землю, зруйновану Ордою, рязанський князь Евпатий Коловрат з малою дружиною виступив проти війська хана Батия. Відвага російського воїна приголомшила навіть ворога! У народній пам’яті Евпатий Коловрат залишився справжнім героєм. Варто відзначити, що американський музикант Серж Танкян написав всю музику до фільму, з’єднавши етнічні мотиви зі звучанням симфонічного оркестру. І в цьому — вся парадоксальність, оригінальність, і неймовірна інтрига, які супроводжують проекту.

Сюжет програми «Індустрія кіно»

ПІДБІРКА. ФІЛЬМИ З НЕСПОДІВАНОЮ КІНЦІВКОЮ

Оглядач «Фільм Про» Сергій Сичов підготував добірку фільмів з найбільш несподіваною кінцівкою. У списку рекомендацій — останній фільм Олексія Балабанова «Я теж хочу», де герої їдуть до покинутої Дзвіниці, яка, за легендою, робить людей щасливими; фантастична комедія «Армагеддець» про те, як друзі дитинства, зайшовши в бар з промовистою назвою «Кінець світу», стають учасниками справжньої битви за майбутнє людства. Біографічна драма «Ігри розуму» розповідає про геніального математика Джона Нэше, який змушений вести подвійне життя, допомагаючи спецслужбам. Герой живе з думкою, що працює на американський уряд, але одного разу розуміє, хто насправді дає йому секретні доручення. «Ігри розуму» отримали чотири «Оскара», в тому числі, як кращий фільм 2002 року. Містичний трилер «Інші» — історія красуні Грейс, що живе з дітьми в великому, вікторіанському особняку. Раптом в будинку починають відбуватися дивні, лякаючі речі. Грейс впевнена, що в будинку оселилися привиди. Але тільки троє загадкових слуг, які служили колишнім господарям, знають правду.

Сюжет програми «Індустрія кіно»

ОГЛЯД ПРЕСИ. «МІФИ»

На цьому тижні в прокат виходить музична комедія «Міфи» — режисерський дебют в кіно Олександра Молочникова. Сюжет фільму натхненний легендами Стародавньої Греції. Головний герой — його називають просто Грек — прибуває з Афін у російську столицю і потрапляє в суспільство знаменитостей, жителів «московського Олімпу». Він закохується в дружину місцевого Зевса і, домігшись взаємності, вирішує викрасти її. У фільмі зірки російського кіно пародіюють самі себе. Вони не розвінчують міфи, але втілюють їх на екрані. Головні ролі виконали Федір Бондарчук, Ксенія Раппопорт, Іван Ургант, Ірина Розанова, Сергій Безруков і багато інших. Російські кінокритики фільм вже бачили — «Фільм Про» зібрав в одному матеріалі їх враження. Автор інформаційного агентства «Інтермедіа» Денис Ступников вважає вдалим поділ картини на новели. Одна з них — історія про Ігоря Верника і його брата Вадима — вийшла повчальною і дотепною. На думку нашого оглядача Сергія Сичова, найяскравіша роль у Сергія Безрукова: він постає в образі актора, який страждає депресією з-за того, що вже зіграв всі ролі. У фільмі Безруков виконує пісню і робить це чудово, зауважує Віра Аленушкина з «Кіноафіші». Що думають про «Міфи» інші кінокритики — читайте на нашому сайті «Фільм Про».

Сюжет програми «Індустрія кіно»

10229
0