Головне на «Фільм Про»: критики про «Темну вежу», кращі фільми Бессона

Головне на «Фільм Про» — рубрика, в якій програма «Індустрія кіно» розповідає про найбільш яскравих і цікавих матеріалах нашого киносайта. На цьому тижні в полі зору оглядачів програми потрапили: касові досягнення китайських кінокартин в домашньому і світовому прокаті, відгуки російських критиків на блокбастер «Темна вежа» та підбірка кращих фільмів французького режисера Люка Бессона.

Главное на «Фильм Про»: критики про «Тёмную башню», лучшие фильмы Бессона

ЗАРУБІЖНА КАСА: КИТАЙ

За підсумками минулих вихідних у лідери китайської бокс-офісу вирвалася картина місцевого виробництва — «Війна волков 2». Військова драма всього за два тижні прокату заробила близько 470 мільйонів доларів і стала найкасовішою стрічкою цього року. Аналітики прогнозують збільшення зборів — це означає, що у другій «Війни волков» є всі шанси стати найуспішнішою картиною за всю історію китайського прокату. Фільм розповідає про бійця спецназу, який відправляється в африканську країну, охоплену революцією, щоб врятувати співвітчизників. Другу сходинку в рейтингу найбільш касових картин цього року займає восьмий «Форсаж». Нова історія про Домініка Торрето і його команді зібрала близько 400 мільйонів доларів. Третє місце у фільму «Обладунки бога: В пошуках скарбів». Пригодницька комедія з участю Джекі Чана заробила близько 250 мільйонів доларів.

Трейлер фільму «Війна вовків»

КИНОПРЕССА. «ТЕМНА ВЕЖА»

Минулого тижня в прокат вийшла «Темна вежа». Фантастичний фільм знятий за мотивами книжкового циклу Стівена Кінга і розповідає про стрільця Роланда — останньому захиснику Темної вежі, центру світобудови. «Фільм Про» зібрав в одному матеріалі найцікавіші відгуки критиків на фільм, який шанувальники літературного першоджерела дуже чекали. На думку Антона Долина, постановка «Темної вежі» — завдання неймовірної складності і тому навряд чи здійсненне. Але якщо і екранізувати «Темну вежу», то, швидше, у форматі серіалу, а не повного метра, вважає Долин. Оглядач киносайта «Фільм Про» — Сергій Сичов — зазначає, що фільм вийшов захоплюючий — глядачам, не читавшим Кінга, він напевно сподобається. Що думають про «Темної вежі» інші кінокритики — читайте на нашому кіносайті «Фільм Про».

Чи варто дивитися фільм «Темна вежа»

ПІДБІРКА. КРАЩІ ФІЛЬМИ ЛЮКА БЕССОНА

До російської прем’єри нового фільму Люка Бессона — «Валеріан і місто тисячі планет» — «Фільм Про» підготував добірку кращих фільмів французького режисера. У списку рекомендацій — кримінальна драма «Леон», що розповідає історію про найманого вбивці Леона, який бере під свою опіку маленьку Матильду — сусідку, яка втратила рідних; «П’ятий елемент» — вже став класикою фантастичного жанру — де герої Брюса Вілліса і Мілли Йовович роблять все, щоб не допустити загибелі Всесвіту; мелодрама «Ангел-А», де в центрі оповідання — який заборгував кредиторам Андре, чиї проблеми обіцяє вирішити карколомна блондинка, яку той випадково зустрічає на вулиці Парижа. Також до збірки потрапила «Блакитна безодня» — драма про пристрасних шанувальників підводного плавання. Ця картина справила фурор у французькому прокаті — на великих екранах «Блакитну безодню» показували рік, і за цей час її переглянули понад 9 мільйонів глядачів. Проголосувати за свій улюблений фільм Люка Бессона можна в паблике «Фільм» в соціальній мережі «Вконтакте».

Кращі фільми Люка Бессона

1560
0